Význam franšízové spolupráce a jaký má pro mě význam ?
Franchising je osvědčený obchodní model, kde nový podnikatel, označovaný jako frenšízant, působí samostatně pod společnou značkou ZMRZ. Nabízí jednotné zmrzlinové produkty a řídí se stanovenými pravidly od franchisora, majitele a poskytovatele licence.
Podle dohody o frenšíze obdržíte kompletní vybavení a know how pro svůj instore provoz nebo foodtrucks, včetně licence „ZMRZ“. Investujete vlastní finanční prostředky, čímž se stáváte majitelem provozu a veškerého přidruženého vybavení, které generuje zisk. Samostatně spravujete veškerý provoz podle směrnic uvedených ve franchisové příručce, zahrnující aspekty jako brigádníci, zásoby, umístění a finance. Zároveň přispíváte roční fixní částkou na společný marketing, servis a další rozvoj sítě.
Zmrzlina ZMRZ vás podporuje a jsme vždy připraveni pomoci řešit jakýkoliv problém.
Mohu uplatnit svou kreativitu nebo individualitu?
Samozřejmě, máte možnost. Franchisová příručka stanovuje specifika provozu pod značkou „ZMRZ“, ale s radostí uvítáme vaše kreativní nápady. Po vzájemném schválení a konzultaci mohou být tyto nápady implementovány nebo dokonce odměněny.
Po uzavření franchisové smlouvy, kdy mohu spustit provoz se zmrzlinou?
Po podepsání frenšízové smlouvy, bychom měli mít dostatek času připravit. Záleží na náročnosti vašich požadavků a formu provozu prodeje nebo výroby ZMRZ 1-6 měsíců. Společně dohodneme termín předání vybavení provozu a školení obsluhy. Po absolvování školení budete připraveni okamžitě zahájit prodej 100% přírodní kopečkové zmrzliny s top surovin. Určitě počítejte že čím rychleji budete chtít začít tím to bude finančně náročnější.
Je postačující, když mám řidičský průkaz pro osobní vůz?
Ano, v případě food trucku „ZMRZkára“ je dostačující řidičský průkaz skupiny B, protože se jedná o dodávku s hmotností do 3,5 tuny.
Pro provoz ZMRZ je vyžadováno nějaké zvláštní povolení?
Pro provoz zmrzlinového prodeje nebo výroby je nezbytné mít živnost v odvětví cukrářství, pekařství nebo hostinské činnosti. S získáním potřebné živnosti vám rádi poskytneme asistenci. Je nezbytné splnit minimálně jednu z následujících tří podmínek:
- Vlastnit výuční list v daném odvětví.
- Mít alespoň pětiletou praxi v daném odvětví.
- Mít odpovědného zástupce (garanta), který splňuje jednu z předchozích dvou podmínek (např. frenšízor – poskytovatel licence).
Mohu a je možné prodej zmrzliny mít jen jako vedlejší činnost, přivýdělek ?
Ano, avšak za konkrétních okolností. Je nutné efektivně zvládat vlastní čas, případně řídit provoz ZMRZ s pomocí brigádníků. Možnost provozu vedle vašich aktuálních aktivit můžeme projednat a detailně prodiskutovat při osobní schůzce nebo telefonicky.
Rád bych se věnoval prodeji zmrzliny ZMRZ, ale zatím nemám konkrétní místo na mysli. Můžete mi pomoci s návrhy nebo doporučením vhodného místa?
Samozřejmě vám poradíme ohledně vhodného umístění pro prodejní místo. (součást know-how). V případě potřeby můžeme být přítomni při jednáních o lokalitě.
Co se stane, pokud dojde k poruše zařízení?
Jako součást franšízové licence zabezpečujeme servis a rutinní opravy zařízení. V situaci, kdy je nutná rozsáhlejší oprava, vám poskytneme náhradní stroj, abyste mohli pokračovat v provozu bez jakýchkoliv přerušení.
Je nezbytné u foodtrucku, abych si zajistil možnost připojení k vodovodní, elektrické a odpadní infrastruktuře?
ZMRZkára disponuje systémem vodovodního rozvodu, který umožňuje využití vlastních nádob na čistou a špinavou vodu. Díky tomuto řešení můžete být nezávislí na stávajících přípojkách vody a odpadu.
Pro zajištění elektřiny je doporučeno mít v blízkosti prodeje alespoň jednu zásuvku s napětím 230V. V případě potřeby lze v krajním případě využít i mobilní elektrocentrálu.
Vlastním provozovnu s klientelou a plánuji nabízet opravdu kvalitní zmrzlinu z přírodních a top surovin. Pod značkou ZMRZ. Mám zájem o prodej bez foodtrucku, je to proveditelné?
Ano, to je realizovatelné. Máme k dispozici INSTORE variantu pro franšízovou spolupráci. V rámci této možnosti si rezervujete prostor ve vaší provozovně pro naši vitrínu se zmrzlinou a sklad. Spolupráce bude fungovat stejně jako s foodtruckem, a navíc budeme propagovat i vaši provozovnu.
Kolik stojí vyrobit nebo prodávat zmrzlinu?
Konkrétní čísla, ověřená praktickým provozem, a finanční kalkulace projednáváme s vámi osobně během schůzky.
V jakém počasí se zmrzlina prodává?
Provoz stánku je citlivý na teplotu a povětrnostní podmínky; samozřejmě, ve slunečných a teplých dnech se obvykle prodává lépe. Na druhou stranu, v zimě mohou být oblíbené i jiné formy, jako například poháry se zmrzlinou, které mohou přinášet uspokojení i v chladnějším období.
Vzhledem k hojné dostupnosti točené zmrzliny, je reálné dosáhnout úspěchu s Vaší ZMRZ ?
Nabízíme 100% přírodní řemeslnou zmrzlinu s prvotřídními surovinami a recepturami od Michelinské šéfkuchařky, což přináší kvalitní a autentické chutě. Žádné napodobeniny z vlastní zkušenosti víme, kdo ochutná pochopí a nechce jinak.
Kdo je hlavními zákazníky ?
Naši hlavní klientelu tvoří ti kdo si potrpí na kvalitě stravy. Rodiny s dětmi, mladé páry, sportovci a jednotlivci, kteří si zakládají na zdravém životním stylu. Naše nabídka je také ideální pro ty, kteří vyhledávají bezlepkové a bezlaktózové druhy zmrzliny.
Jaké standardy hygieny je nutné splnit při provozu ?
Zabezpečujeme úplnou dokumentaci a odborné školení obsluhy, abychom zajistili bezproblémový chod provozu.
Musím zmrzlinu vyrábět nebo ji i dodáváte ?
Optimalizujeme dodavatelský řetězec podle specifik naší sítě a díky kolektivnímu odběru dosahujeme snížení nákladů na suroviny. S dodavateli jednáme za jméno ZMRZ, což nám umožňuje udržovat kvalitu.
Je možnost pořízení více než jednoho stánku v rámci ZMRZ franchisingu ?
Negativum neexistuje. V úvodní fázi doporučujeme startovat s jedním stánkem. Jakmile dosáhnete automatizace provozu u jednoho, máte možnost rozšířit svůj podnik o více prodejen, pokud máte schopnost efektivně je řídit. Tím dosáhnete zvýšení vlastní ziskovosti prostřednictvím optimalizace nákladů.
Je vyžadována předchozí zkušenost ?
Není to nezbytné. ZMRZ je k dispozici po celou dobu spolupráce a ochotně vám poskytne pomoc, pokud se budete potýkat s jakýmkoliv problémem nebo otázkou.